Meten=Weten

Hoe meet ik mijn maat??

Hoe groot je armbandmaat is hangt af je persoonlijke voorkeuren. De één wil dat een armband lekker los om de pols hangt, de ander vindt het fijn als de armband wat strakker zit. Hieronder leggen we je uit hoe jij makkelijk zelf je armband kunt meten.

100px

Heb je al een passende armband?

Heb je al een armband die lekker zit en die je in de lengte helemaal kan uitspreiden? Leg er een liniaal langs en meet het aantal centimeters. Dit is jouw armband maat. Deze tip is ook handig als je iemand een armband als cadeautje wil geven. Zorg dat je de armband van degene die je een cadeautje wil doen stiekem even opmeet.

 

Meet de omtrek van je pols

 Een andere optie is de omtrek van je pols opmeten. Als je de omtrek van je pols gaat meten kun je dit het beste net boven (naar je vingers toe) het knobbeltje van je pols doen. Draai er een meetlint omheen en zorg dat het niet te strak zit. Het aantal centimeters is meteen af te lezen.

Maar let op!
Je polsmaat is niet je armbandmaat. Het hangt af van hoe strak/los je zelf wil dat de armband zit. De onderstaande tabel geeft aan wat je bij je polsomtrek op moet tellen om tot je armbandmaat te komen:

 

Soort Armband Armbandmaat
Strak Je polsomtrek + 1,5 cm
Normaal Je polsomtrek + 2 cm
Los Je polsomtrek + 3 cm

Voorbeeld

jouw polsomtrek is 16 cm en je wil een armband die aan de losse kant zit, dan tel je hier 3 cm bij op 16+3 = 19.
Jouw armbandmaat is dus 19

 

20 cm
Deze armband is geschikt voor kinderen en mannen met een dunne pols. Het is mogelijk om hem in 3 standen te verstellen, zodat u altijd een armband op maat heeft.

 

23 cm
Deze armband is geschikt voor mannen met een brede pols. Het is mogelijk de armband in 3 standen te verstellen, zodat u altijd een armband op maat heeft.

Join Storm Armbanden, Follow us